Skip to main content

Wellness op de Veluwe

Bent u klaar om al uw zorgen los te laten tijdens een verblijf op de Veluwe? Wellness Hotel de Sterrenberg heeft uitgebreide wellness faciliteiten. Onze wellness is uitsluitend ongekleed en bestaat uit een Finse sauna, Turks stoombad, wellness-bad met jets en bubbels en een tepidarium. U kunt de hele dag gebruikmaken van onze water- en thee service.

Naast onze uitgebreide wellness beschikt het hotel op de Veluwe over een overdekt zwembad (12x 5,5m) waar u wel met badkleding gebruik van kunt maken en een professionele fitnessruimte.

Ons zwembad met infraroodsauna en ons wellness zwembad met Finse sauna, tepidarium en stoombad zijn tussen 08:00 en 23:00 uur voor onze hotelgasten beschikbaar.

Boek direct uw verblijf bij Hotel de Sterrenberg en profiteer van de toegang tot onze wellness.

Wellness-bad

Geniet van ons warme wellness-bad.

Dit wellness-bad is verwarmd tot een aangename 32,5 graden Celsius. Geniet in het bad van de waterstralen op het tweepersoons ligbed, de 4 persoons bank of de 3 staanplaatsen.

Door de warme temperatuur kunt u in het bad heerlijk rusten zonder dat u het koud krijgt.

Ons zwembad
Hotel op de Veluwe met zwembad

Finse Sauna

In onze wellness hebben we een ruime Finse sauna.

De sauna wordt gestookt op 80 graden Celsius, een prettige sauna temperatuur voor iedereen. Een Finse sauna zorgt, dankzij de hoge temperaturen en de lage luchtvochtigheid, voor ontspannen spieren en zuivering van het lichaam.

Neem plaats op de onderste bank om van een iets lagere temperatuur te genieten. Ga op de hogere bank zitten om te genieten van een hogere temperatuur.

Over sauna’s

Een sauna is vanuit het Fins een ruimte waarin een droge warme temperatuur heerst. Gemiddeld tussen de 70 en de 100 graden Celsius.

Al duizenden jaren genieten mensen van de sauna. In Finland werden hutten gebouwd en verwarmd met stenen. Deze stenen verwarmden zij op een houtvuur. Dit zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte.

Tegenwoordig is de sauna bekend over de hele wereld en wordt deze gebruikt voor rust en wellness.

In een sauna loopt de lichaamstemperatuur op tot soms wel 39 graden Celsius. Het lichaam reageert hier op en gaat zweten. Daardoor neemt de bloeddruk af en remt dit ader verkalking.

Naast het positieve effect op de bloedvaten heeft een sauna een positieve invloed op de stofwisseling, de ademhaling en het ontspannen van spieren.

Finse sauna

Turks stoombad

De wellness van Hotel de Sterrenberg beschikt over een modern Turks stoombad. Neem plaats en geniet van de kalmte.

Met een luchtvochtigheid van 98% en een temperatuur tussen de 40 en 50 graden Celsius komt u helemaal tot rust.

Bezoek onze wellness

Over stoombaden:

Het gebruik van het Turks stoombad is al zeker 800 jaar zeer populair. De hoge luchtvochtigheid zou al volgens de Romeinen een reinigende werking hebben op het menselijk lichaam.

Een Turks stoombad met een luchtvochtigheid van 98% en een temperatuur rond de 45 graden Celsius verwarmt het lichaam tot deze gaat transpireren. Door de waterlaag over het lichaam wordt de huid tot diep in de opperhuid gereinigd. Hierdoor worden de gif- en afval-stoffen uit het lichaam getranspireerd.

De warmte van de stoomcabine heeft een positieve invloed op de bloedsomloop en lymfe circulatie.

Met een frisse douche voor en na het gebruik van het stoombad versterkt u de positieve effecten die het stoombad heeft op de elasticiteit en soepelheid van uw huid.

Wellness van een hotel

Tepidarium

Maak bij uw bezoek aan onze wellness gebruik van ons tepidarium.

In het tepidarium wordt u verwarmd door drie tweepersoons laconium banken die verwarmd worden tot een aangename temperatuur. Gebruik het tepidarium om spieren tot rust te brengen en transpiratie te stimuleren.

Over tepidarium en laconium banken:

De oude Romeinen waren al gebruikers van het tepidarium in badhuizen. Tegenwoordig gebruiken we het tepidarium om het lichaam minder zwaar te belasten dan bij het gebruik van een sauna.

Door het gebruik van laconium banken wordt het lichaam op een natuurlijke wijze verwarmd door contact met de bank. De stralingswarmte via het contact wordt als bijzonder aangenaam ervaren.

Een bezoek aan een tepidarium met laconium banken heeft het beste resultaat als u meer dan 30 minuten gebruik maakt van de banken.

Zwembad

Buiten onze professionele wellness faciliteiten om hebben we een zwembad met infraroodsauna dat ook gekleed toegankelijk is.

Wilt u lekker een baantje zwemmen? Dan is dit het bad voor u.

Met een temperatuur van 29,5 graden Celsius is ons 12 bij 5,5 meter bad uitermate geschikt om baantjes te trekken.

Infrarood sauna

Bij het zwembad kunt u in uw badkleding gebruik maken van onze infrarood sauna. Deze sauna heeft een korte opwarmtijd en is direct te gebruiken.

Als u in verwachting bent kunt u geen gebruik maken van deze sauna.

Over de infrarood sauna:

De infraroodsauna heeft een comfortabele temperatuur. Deze is gemiddeld tussen de 40 en 50 graden Celsius.

De warmte die de sauna afgeeft is dieper en doordringt het lichaam makkelijker dan aan de lucht verwarmde sauna’s. Deze warmte is daarom fijn voor spieren en gewrichten. Daarnaast kan de infraroodsauna de bloeddruk reguleren, energie geven en pijn bij artrose en reuma verzachten.

Fitness

Of maak gebruik van onze uitgebreide fitnessruimte, waar u een crosstrainer, een rowtrainer, een ergo hometrainer en een stepper vindt; allemaal van het gerenommeerde merk life-fitness. In onze “kracht-hoek” vindt u dumbbells, benches en matjes.

Natuurlijk kunt u naast deze binnen activiteiten buiten fantastisch joggen, mountainbiken of skeeleren. Zo verkent u ook direct de prachtige omgeving van het hotel op de Veluwe. Desgewenst kunnen we voor u een instructeur reserveren die de weg kent in de prachtige omgeving.

We verhuren comfortabele fietsen met versnelling en fietsen met elektrische ondersteuning.

Fitness

Boek een kamer en profiteer direct van onze wellness