Ons wellnessbad en zwembad is op reservering geopend. U kunt per dag 1 reservering voor het zwembad of de wellness maken. De reservering is twee uur.

Wellness op de Veluwe

Wellness Hotel de Sterrenberg heeft uitgebreide wellness faciliteiten. Onze Wellness bestaat uit een Finse sauna, Turks stoombad, wellness-bad met jets en bubbels en een tepidarium. In onze wellness kunt u de hele dag gebruik maken van onze water- en thee service. Wij serveren ook salades en smoothies.

Naast onze uitgebreide wellness beschikt het hotel op de veluwe over een overdekt zwembad (12m x 5,5m) en een professionele fitnessruimte.

Het gebruik van het zwembad en de fitness is altijd inclusief. Als u direct bij ons boekt, heeft u ook toegang tot onze wellness.

Wellness-bad

Geniet van ons warme wellness-bad.

Dit wellness-bad is verwarmd tot 32,5 graden Celsius. Geniet in het bad van de waterstralen op het tweepersoons ligbed, de 4 persoons bank of de 3 staanplaatsen.

Door de warme temperatuur kunt u in het bad heerlijk rusten zonder dat u het koud krijgt.

Finse Sauna

In onze wellness hebben wij een ruime Finse sauna.

Onze sauna wordt gestookt op 80 graden Celsius, een prettige sauna temperatuur voor iedereen.

Neem plaats op de onderste bank om van een iets lagere temperatuur te genieten. Ga op de hogere bank zitten om te genieten van een warmere temperatuur.

Over sauna’s

Een sauna in vanuit het Fins een ruimte waarin een droge warme temperatuur heerst. Gemiddeld tussen de 70 en de 100 graden Celsius.

Al duizenden jaren genieten mensen van de sauna. In Finland werden hutten gebouwd en verwarmd met stenen. Deze stenen verwarmde zij op een houtvuur. Dit zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte.

Tegenwoordig is de sauna bekend over de hele wereld en wordt deze gebruikt voor rust en wellness.

In een sauna loop de lichaamstemperatuur op tot soms wel 39 graden Celsius. Het lichaam reageert hier op en gaat zweten. Daardoor neemt de bloeddruk af en remt dit ader verkalking.

Naast het positieve effect op de bloedvaten heeft een sauna een positieve invloed op de stofwisseling, de ademhaling en het ontspannen van spieren.

Turks stoombad

De wellness van Hotel de Sterrenberg beschikt over een modern Turks stoombad.

Met een luchtvochtigheid van 98% en een temperatuur tussen de 40 en 50 graden Celsius komt u helemaal tot rust.

Over stoombaden:

Het gebruik van het Turks stoombad is al zeker 800 jaar zeer populair. De hoge luchtvochtigheid zou al volgens de Romeinen een reinigende werking hebben op het menselijk lichaam.

Een Turks stoombad met een luchtvochtigheid van 98% en een temperatuur rond de 45 graden Celsius verwarmd het lichaam tot deze gaat transpireren. Door de waterlaag over het lichaam wordt de huid tot diep in de opperhuid gereinigd. Hierdoor worden de gif- en afval-stoffen uit het lichaam getranspireerd.

De warmte van de stoomcabine geeft een positieve invloed op de bloedsomloop en lymfe circulatie.

Met een frisse douche voor en na het gebruik van het stoombad versterkt u de positieve effecten die het stoombad heeft op de elasticiteit en soepelheid van uw huid.

Tepidarium

Maak bij uw bezoek aan onze wellness gebruik van ons tepidarium.

In het tepidarium wordt u verwarmd door drie tweepersoons laconium banken die verwarmd worden tot een aangename temperatuur. Gebruik het tepidarium om spieren tot rust te brengen en transpiratie te stimuleren.

Over tepidarium en laconium banken:

De oude Romeinen waren al gebruikers van het tepidarium in badhuizen. Tegenwoordig gebruiken wij het tepidarium om het lichaam minder zwaar te belasten dan bij het gebruik van een sauna.

Door het gebruik van laconium banken wordt het lichaam op een natuurlijke wijze verwarmd door contact met de bank. De stralingswarmte via het contact wordt als bijzonder aangenaam ervaren.

Een bezoek aan een tepidarium met laconium banken heeft het beste resultaat als u meer dan 30 minuten gebruik maakt van de banken.

Zwembad

Buiten onze professionele wellness faciliteiten hebben wij een zwembad dat toegankelijk is voor al onze gasten.

Wilt u lekker een baantje zwemmen dan is dit het bad voor u.

Met een temperatuur van 29,5 graden Celsius is ons 12 bij 5,5 meter bad uitermate geschikt om baantjes te trekken.

Fitness

In de fitnessruimte vindt u een crosstrainer, een rowtrainer, een ergo hometrainer en een stepper allemaal van het gerenommeerde merk life-fitness. In onze “kracht-hoek” vindt u  dumbbells, benches en matjes.

Natuurlijk kunt u naast deze binnenactiviteiten buiten fantastisch joggen, mountainbiken of skeeleren. Desgewenst kunnen wij voor u een instructeur reserveren die de weg kent in de prachtige omgeving.

Wij verhuren comfortabele fietsen met versnelling en fietsen met elektrische ondersteuning.

Liever een kamer boeken?

Boek nu!