Skip to main content

Duurzaam op een

eigentijdse manier

Ons hotel heeft de Green Key Gold, dit is het hoogst haalbare bij het grootste duurzaamheidskeurmerk in Nederland voor de toeristische en recreatieve branche.

Gelegen nabij Nationaal Park de Hoge Veluwe, een Natura2000 gebied, zien we het als onze plicht om verantwoord om te gaan met onze activiteiten, in het bijzonder wanneer deze invloed hebben op mens, milieu en maatschappij.

We kiezen onze partners en leveranciers zorgvuldig uit om onze standaarden op het gebied van duurzaam en verantwoord te ondernemen te waarborgen.

Ons partner voor restaurant en bedlinnen Engelbertink investeert continu in betere en duurzamere oplossingen in de wasserij en combineert de logistiek door in dezelfde rit onze collega’s in Otterlo en omstreken te bevoorraden, zo minimaliseren we het aantal bewegingen. Natuurlijk dragen we zelf ons steentje bij in het hotel door schoon te maken met verantwoorde schoonmaakmiddelen van Diversey en worden de shampoo en zeep dispensers op de kamers opnieuw gevuld met de producten van Fair CosmEthics. Zo voorkomen we het gebruik van plastic wegwerpverpakkingen.

We vinden het belangrijk om te weten waar ons eten vandaan komt en dat ons eten zo weinig mogelijk reist. Waar we kunnen werken we met leveranciers uit de regio en waar mogelijk biologisch. Zo komt ons vlees uit Wekerom van Farmfields en ons brood uit Ede van bakker Joris. Daarnaast werken we nauw samen met de Groenerie uit Harskamp die ons voorziet van verse en onbespoten groenten.

Vanzelfsprekend scheiden we al ons afval, zo gaat bijvoorbeeld ons koffiedik naar de Groenerie zodat ze daar schimmelsporen in kunnen kweken waar paddenstoelen in groeien.

Ons ‘swill’-afval gaat ook naar de Groenerie zodat ze dit kunnen composteren om een rijke bodem te creëren voor de groenten die we vervolgens weer gebruiken in restaurant Cèpes. Zo is de cirkel weer rond.

Kijk voor meer informatie over Green Key op:

www.GreenKey.nl