Skip to main content

Wat te doen op de Veluwe

De Veluwe biedt talloze leuke activiteiten! Of u nu houdt van avontuurlijke trektochten door de natuur, het verkennen van culturele pareltjes of simpelweg wilt ontspannen en tot rust wilt komen, de Veluwe biedt voor ieder wat wils. Laat ons u inspireren met enkele tips voor activiteiten op de Veluwe, zodat u optimaal geniet van dit prachtige gebied. Ervaar de diversiteit en schoonheid van de Veluwe en laat u betoveren door haar unieke charme.

Tip 1: ga wandelen of fietsen in de natuur of pittoreske dorpen

Ontdek de adembenemende natuur van de Veluwe met de vele wandel- en fietsroutes. Er zijn talloze routes beschikbaar, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad die een paradijs vormen voor natuurliefhebbers en avonturiers. Trek uw wandelschoenen aan en maak een ontspannen wandeling door de weelderige bossen. Ga op zoek naar de ‘Big Five’ van de Veluwe; de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos. Voor de fietsliefhebbers biedt de Veluwe eindeloze mogelijkheden om te fietsen, langs kronkelende rivieren, uitgestrekte heidevelden en pittoreske dorpjes. Of u nu kiest voor een korte tocht of een lange verkenningsrit, elke route biedt een unieke ervaring en laat u kennismaken met de prachtige diversiteit van dit betoverende gebied.

Tip 2: bezoek de geschiedenisvolle Hanzesteden

Stap als een echte cultuursnuiver terug in de tijd en ontdek de rijke geschiedenis van de Hanzesteden op de Veluwe. Dompel uzelf onder in de middeleeuwse charme van steden als Harderwijk, Elburg en Hattem, waar smalle straatjes, eeuwenoude kerken en imposante stadsmuren u mee terugvoeren naar een vervlogen tijdperk. Wandel langs de historische grachten, bewonder de prachtige gevels van koopmanshuizen en neem een kijkje in de lokale ambachtelijke winkeltjes.

Tip 3: bezoek kastelen en paleizen

Op de Veluwe bevinden zich talloze kastelen en paleizen die u meevoeren naar een tijd van pracht en praal. Bezoek bijvoorbeeld Paleis Het Loo, dat maar liefst 300 jaar lang het thuis van de Oranjes was. Verken de weelderige tuinen met hun schitterende fonteinen en historische beplanting. Op de Veluwe zijn ook nog vele andere historierijke kastelen, zoals Kasteel Doorwerth, Cannenburgh en Staverde.  Betreed de imposante poorten van deze eeuwenoude bouwwerken en wandel door de weelderige tuinen en bewonder de indrukwekkende architectuur.

Tip 4: wellness op de Veluwe

Als u op zoek bent naar een ontspannend weekendje weg naar de Veluwe, dan heeft deze regio een gevarieerd aanbod aan wellnesservaringen voor u in petto. Laat uzelf volledig tot rust komen in onze uitgebreide wellnessfaciliteiten, waar u geniet van sauna’s, een zwembad en fitnessfaciliteiten. Hier laat u gemakkelijk de stress van het dagelijks leven achter u. Boek een paar overnachtingen en gun uzelf een verwenmoment te midden van de prachtige natuur van de Veluwe.

Bezoek onze wellness

Tip 5: proef de streekgerechten met lokale producten

Ervaar de heerlijke smaken van de streek met lokale gerechten en ambachtelijke lekkernijen in de sfeervolle restaurants en gezellige eetcafés rondom de Veluwe. Reserveer een tafel in ons restaurant Cèpes en laat uw smaakpapillen verwennen met ons seizoensgebonden en gastronomisch verrassingsmenu. We creëren een onvergetelijke culinaire smaakervaring met de producten uit de streek en onze eigen tuin. Laat uzelf onderdompelen in een wereld van smaak en maak uw verblijf op de Veluwe compleet met een onvergetelijke culinaire ervaring bij Cèpes.

Reserveer een tafel

Tip 6: ga op een avontuurlijk avontuur

Bent u op zoek naar een meer actieve bezigheid? Dan biedt de Veluwe een gevarieerd scala aan activiteiten, waarbij u heerlijk bezig bent. Bezoek een klimpark en trotseer de hoogste bomen met uitdagende parcoursen. Voor de echte waterratten zijn er tal van mogelijkheden, zoals zeilen, windsurfen, waterskiën, varen of suppen op een van de vele meren. Of verken het ruige landschap op ongebaande paden tijdens een avontuurlijke mountainbiketocht. Laat uzelf meevoeren door de opwinding en energie van de Veluwe tijdens deze actieve belevenissen.

Boek een kamer bij Sterrenberg

Wanneer u een onvergetelijke ervaring op de Veluwe wilt beleven, biedt Sterrenberg een scala aan mogelijkheden om uw verblijf te verrijken. Na een dag vol avontuurlijke verkenningen van de prachtige natuur en culturele pareltjes, trekt u zich terug in onze comfortabele accommodaties. Kies voor een verblijf bij ons en maak uw Veluwe-avontuur compleet met de perfecte mix van ontspanning, avontuur en culinaire verwennerij. Boek nu en laat ons uw gastheer zijn terwijl u de betoverende schoonheid van de Veluwe ontdekt.

Boek een kamer
Sterrenberg