Skip to main content

De leukste evenementen op de Veluwe in 2024 op een rij

Een bezoekje aan de Veluwe in 2024 gepland, maar nog niet zeker wat er allemaal te doen is? Dan heeft u geluk, want er zijn talloze leuke evenementen en uitjes op de Veluwe georganiseerd in 2024.. Of u nu een liefhebber bent van natuur, kunst of avontuur de Veluwe biedt voor elk wat wils. We hebben voor u de leukste evenementen op een rij gezet.

Kunst wandelroutes in Ede

Ervaar de betovering van een unieke kunstbeleving in Ede Centrum. Van 20 oktober 2022 tot 20 oktober 2025 zijn er diverse kunstwandelingen, waaronder de Kunstroute Centrum Ede, Kunstroute Stadspark Ede en Kunstroute Bospoort. Laat u verwonderen door een verscheidenheid aan kunstwerken die zich verspreiden door het bruisende centrum van Ede.

Escape Xperience Arnhem

Op zoek naar een spannend avontuur? Dan is de Escape Xperience in Arnhem iets voor u. Deze tijdelijke belevenis loopt van maart 2023 tot en met maart 2025 en neemt u mee terug naar het jaar 1717. Waagt u zich aan de missie om de dochter van de voornaamste minister van Zweden te assisteren bij het vinden van haar vermiste vader. Durft u deze uitdaging aan?

Hoge Veluwe Wandeldag (12 oktober 2024)

Bent u een gepassioneerde wandelliefhebber? Reserveer dan nu 12 oktober 2024 in uw agenda voor de Hoge Veluwe Wandeldag, dit is een prachtig evenement op de Veluwe dat u niet wilt missen! Gedurende deze buitengewone dag geniet u van prachtige wandelpaden die u door het uitgestrekte natuurgebied van de Hoge Veluwe leiden. Het is een uitzonderlijke kans om de betoverende natuurlijke schoonheid van dit gebied intens te ervaren.

Jachthoornblazers De Overlopers

Op diverse data in 2024 geniet u van de betoverende klanken van Jachthoornblazers De Overlopers. Op 7 januari, 18 februari, 3 maart, 7 april, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 12 en 26 oktober en 1 december betoveren zij de Veluwe met hun optredens. U maakt kennis met de rijke traditie van deze muziekstijl, terwijl u tegelijkertijd omgeven bent door de prachtige natuur. Kom en laat u meevoeren door de harmonie van traditie en schoonheid.

LenteLive 2024

LenteLive is een betoverend driedaags festival in het schilderachtige Terwolde, dat dit jaar plaatsvindt op 5, 6 en 7 april. Laat je meeslepen door geweldige optredens van bands en dj’s, ontdek een smakelijke variatie aan gerechten op de foodweide en geniet van verfrissende speciaalbieren en cocktails. Ook de jongste festivalgangers vergeten ze bij LenteLive niet, want op zondag is er speciaal kinderentertainment en kunnen ze vertoeven in de gezellige lammetjesweide. LenteLive 2024 staat garant voor een harmonieuze mix van muziek, culinair genot en familievriendelijk vermaak. LenteLive 2024 is de perfecte keuze voor een familie uitje op de Veluwe!

Inline Skaten 2024

Bent u een enthousiaste skater? Dan is de Europa Cup Inline Skate op 21, 22 en 23 juni in Heerde echt iets voor u. Een opwindend evenement waarin u uw skatevaardigheden laat zien en deel uitmaakt van de levendige skategemeenschap. De Europese top komt samen op de prachtige locatie van Heerde, waar spanning en sportiviteit hand in hand gaan. Mis deze kans niet om deel te nemen aan een uniek skatespektakel en beleef drie dagen vol adrenaline en gezelligheid.

Halve marathon Ermelo

Voor sportievelingen staat op 1 juni 2024 de Halve Marathon Ermelo op het programma. Dit evenement trekt jaarlijks vele hardlopers uit binnen- en buitenland aan. Ren door het prachtige landschap van Ermelo en geniet van een sportieve uitdaging in een unieke omgeving.

In 2024 valt er op de Veluwe genoeg te beleven! Of u nu houdt van muziek, kunst, avontuur of sport, er is voor ieder wat wils. Mis deze evenementen en uitjes op de Veluwe in 2024 niet en maak uw verblijf op de Veluwe onvergetelijk.

Sterrenberg